Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Not for the faint of heart

Weingut Langmann er tilbake med sine hensynsløst syrlige Blauer Wildbacher-roséer. Denne, etter sigende blant de eldste av østerrikske druer, er mest kjent som rosévinmateriale, og har fått et brukbart fotfeste i markedet vårt her på berget.

De av oss som så frem til å leske sine syretolerante struper i fjor sommer måtte skuffes, fordi da kom det ingen vin fra Langmann. 98% av 2016-avlingen ble tatt av frost og kraftig snøfall i løpet av fem dager i april, etter at plantene hadde begynt å sette nye knopper. Som om dette ikke var nok, ble mange vinstokker ødelagt av at den påfølgende varmeperioden ga plantene så stor tilgang på vann at de rett og slett sprengte fra innsiden. Nær en tredjedel måtte rykkes opp og erstattes.

Tre viner fra årgang 2017 ble lansert 2. mars. Dette er ikke balanserte koseviner, men de er kompromissløse, særegne og morsomme, og om man ikke må le når man smaker de, så er man pent nødt til å smile, mens det rykker i kjevemuskulaturen av stramme, intense, ripsaktige fruktsyrer.

 

Weingut Langmann Schilcher Frizzante 2017
Varenummer: 8012501
Pris: 149,90
Bestillingsutvalget

Superfrisk ripsfrukt på duft, med preg av blomster og urter. Heftig syrlighet i munnen, med lyse røde bær og rips, og krisp utgang. Fin lett mousse, laget med charmat-metode (trykktank). Her er det bare å glede seg til første soldag på terrassen.

 

Weingut Langmann Schilcher Tradition 2017
Varenummer: 1021801
Pris: 144,90
Bestillingsutvalget

Energisk og floral ripsfrukt på nesen. Krisp og intenst syrefrisk på smak, med pur og presis, knasende lys rødbærfrukt, og tørr, lang utgang. Kompromissløs rosévin.

 

Weingut Langmann Schilcato 2017
Varenummer: 8290001
Pris: 169,90
Bestillingsutvalget
 
Schilcher laget etter moscato og brachetto-modell, dog med betraktelig lavere restsødme, 40 gram. Dufter av rips, røde bær og blomster. Syrlig inn, med tyttebær og ripsfrukt, avdempet sødme, fin myk mousse. Drøy, syrlig utgang.