Logg inn / Registrer deg
Coravin - En vinrevolusjon!

Vinbloggen

Gimme Ghemme!

To rågode viner fra Cantalupo i Ghemme hører hjemme under juletreet i år.Nebbiolostilen fra den nordpiemontesiske kommunen Ghemme er preget av det steinete og geologisk varierte jordsmonnet fra oldtidens isbre-bevegelser. Dette er parfymert... les mer
Tradisjonen tro handler årets siste spesialslipp om den nyeste årgangen fra Bordeaux samt «modne viner». I årets slipp er det imidlertid få utviklede viner, angivelig fordi det er vanskelig å få tak i eldre årganger til akseptable pr... les mer
Jeg var nylig i Biella i nordvestlige Piemonte, og på programmet sto en eksepsjonell smaking av gamle nebbioloer fra 1970 og bakover, med tre 1800-tallsviner på menyen. Det var produsentene tilknyttet organisasjonen Associazione Vignaioli C... les mer
Da verdens mest innflytelsesrike vinjournalist Robert Parker sluttet å skrive analyser av Bordeaux en primeur fra og med 2015-årgangen, passerte han oppgaven til Neal Martin.Den unge briten hadde da skrevet for Parkers The Wine Advocate sid... les mer
Tidligere i 2017 nominerte den norske juryen seks restauranter som kandidat til Årets Restaurant i Norge:Bare i Børsen, BergenKontrast, OsloMaaemo, OsloRe-Naa, StavangerSabi Omakase, StavangerStatholdergaarden, OsloNå er det klart at valget... les mer
I dag – den tredje torsdag i november – er dagen der årets nye beaujolais lanseres. Beaujolais Nouveau ble et fenomen på 50-tallet da det var kappløp om hvem som først kunne lansere årets ferske beaujolais på bistroene i Paris. Og fenomenet... les mer
Årets siste nyhetsslipp er som vanlig relativt omfattende. Arne har denne gang smakt ca 800 viner, og 351 av disse har fått omtale. Av disse 351 har hele 96 viner fått topp score. Det er altså svært mye bra vin å velge i blant før jul.Abonn... les mer

Kokkens skål

 Et eksepsjonelt champagnekjøp Om kort tid lanseres en skikkelig karamell i det norske champagnetilbudet. Kokken Ole Martin Alfsen har sammen med importøren Chaeos slått kloa i et 5000 flasker stort parti med en særegen Charles Heidsieck-cu... les mer
Den harde konkurransen i det norske vinmarkedet gjør at enkelte importører av og til setter ned prisene for å bli kvitt viner som ellers selger dårlig. Fra 1. november er det 45 slike prisnedsettelser, der følgende viner fremstår som gode k... les mer
Eric Texier er atomkraftingeniøren som ble økobonde. Tidlig på 90-tallet ble hans vininteresse så påtrengende at han sluttet med kjernekraft og begynte med naturkraft. Det ble vinstudier i Bordeaux og læretid i Mâcon, før han slo seg ned i ... les mer