Logg inn / Registrer deg

Vinbloggen

Den norske juryen til The Nordic Prize har talt og kåret Maaemo til Årets restaurant i Norge, og Maaemo blir dermed nok en gang norsk finalist til The Nordic Prize, konkurransen om tittelen som Årets restaurant i Norden. Det er tiende gang ... les mer
I dag, den tredje torsdagen i november, er det klart for årets ferske beaujolais. Hele 35 utgaver av Beaujolais Nouveau er tilgjengelig via de ulike polutsalg.Beaujolais Nouveau startet i Frankrike på 1950-tallet, da bistroene i Paris konku... les mer

En anakronisme

Dette er Arnes leder fra Vinforum 4/2018, en del av diskusjonen i Vinforum om polets anbudssystem. Dagens anbudssirkus er ikke nødvendig av hensyn til EØS-avtalen og utgjør i mine øyne en anakronisme.Kollega Nils Are Øklands kronikk, som bl... les mer
Arnes smaksnotater for spesialslippet i oktober er tilgjengelig på Min side for innloggede abonnenter!Slippet har fokus på Rhône, Provence og Languedoc-Roussillon, men det er også enkelte slengere fra Burgund og California. Slippet omfatter... les mer
Tre eksklusive godbiter fra Jerez har blitt lansert i bestillingsutvalget i sommer. Det er snakk om Lustau sin serie med knusktørre, ubehandlede og ferske En Rama-viner. I Andalucía, på sydkysten av Spania ligger Jerez de la Frontera, byen ... les mer

Koks til topps

Færøyske Restaurant Koks ble i dag kåret som vinner av The Nordic Prize ved et gallaarrangement på Restaurant Treetop i Vejle i Danmark. Det er andre gang Koks vinner denne prisen. Tidligere vinnere er Noma (2009), Matsalen v/ Mathias Dahlg... les mer
Fredag 1. juni lanseres 2017-årgangen av Egon Müllers uforlignelige rieslingviner i Norge. Han var nylig i Oslo, og inviterte til smaking hos sin nye norske importør Wine Tailor. Den lavmælte, vennlige og myndige vinmakeren fra toppen av vi... les mer
Jeg var nylig i nordlige Piemonte og fikk smake en hel del av de delikate og fine vinene som produseres der oppe, blant annet under etiketten Colline Novaresi, altså vin fra åssidene i provinsen Novara. En av kommunene som befinnner seg der... les mer
De lekre 2013-vinene fra det som ofte nevnes som verdens beste vinkooperativ ble lansert 2. mars, til stor interesse fra norske vinelskere. Vinene er laget i klassisk modell, med 20-30 dager skallkontakt i store tanker, og modning i botte. ... les mer
Weingut Langmann er tilbake med sine hensynsløst syrlige Blauer Wildbacher-roséer. Denne, etter sigende blant de eldste av østerrikske druer, er mest kjent som rosévinmateriale, og har fått et brukbart fotfeste i markedet vårt her på berget... les mer