Logg inn / Registrer deg
ProWein 2022

Vinbloggen

I en åpning midt i pandemitiden tikket det inn en litt spesiell invitasjon til et vinbesøk i Italia. Var det interessant å besøke fengselsøya Gorgona, halvveis til Korsika utenfor Toscanakysten, hvor fangene lager vin? Definitivt!Gorgona ne... les mer
Salget av rosévin i Norge har godt til himmels de siste årene, og det er særlig i sommermånedene, fra mai til september, at denne vintypen er populær.Det er Frankrike som topper salgstatistikkene, og det er særlig de sydfranske vinene fra P... les mer

The Nordic Prize

Søndag den 12. juni ble det ved en lunsj på Restaurant Hot Shop i Oslo avslørt at Årets restaurant i Norden for 2021 – og dermed vinner av The Nordic Prize – ble Restaurant Speilsalen fra Hotel Britannia i Trondheim. Vi gratulerer Christoph... les mer
I maislippet den 4. mai lanseres de gode riservavinene fra samvirkelaget Produttori del Barbaresco. Det er årgang 2017 som står for tur, og det er den femte årgangen på rad som Aldo Vacca og hans 54 bønder lager riserva.2017 var en røff årg... les mer
Flasken er en vin som i det siste har utmerket seg, enten som et coup de coeur, en sjeldenhet, eller noe som har spilt forventningene et puss. I dag er det Bollinger Vieilles Vignes Françaises 1996 som får oppmerksomheten.Bollingers mektige... les mer
Jeg smakte nylig årgang 2014 av Bollinger Grande Année, som skal lanseres innen kort tid i Norge. Dette er kanskje den beste unge utgaven av denne vinen jeg har smakt, og i en form som utfordrer oppfatningen av husstilen.2014 champagne er e... les mer
2007-årgangen av Champagne Bollinger R.D. er den 26. i rekken siden Madame Lily Bollinger i 1967 var den første som lanserte dette konseptet med årgangene 1952, 1953 og 1955 i forskjellige markeder.Initialene R.D. står for Récemment Dégorgé... les mer
Årets restaurant i Norge for 2021 er, som i år 2020, Speilsalen på Hotel Britannia i Trondheim der Christopher Davidsen er kjøkkensjef. Det betyr at Speilsalen blir norsk finalist til The Nordic Prize, årets restaurant i Norden.De øvrige fi... les mer
Det å smake Roederers prestisjevin Cristal er en begivenhet i seg selv, og ikke mindre når en ny årgang blir sluppet. Nå er årgang 2013 tilgjengelig i Norge, og husets chef de cave Jean-Baptiste Lecaillon beskriver vinen som en "2008 pluss"... les mer
På det siste slippet i spesialbutikkene ble det lansert rundt 40 000 flasker med hovedvekt på bordeauxviner fra 2018. Mange gode kjøp er fortsatt tilgjengelige. Her finner du knakende gode, stabile og trofaste viner for mellomlang og til de... les mer