Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Knallbra Cahors

spesialslippet i april skjuler det seg noen røde franske skatter blant all rieslingen. Det er snakk om rene malbecviner fra Château Haut-Monplaisir i Cahors, økologisk fremdyrket i jordsmonn av jern- og kalkrik leire, med sand og rullestein. Dette er mye dyp og kraftfull matvin for pengene, som rett og slett skriker etter en grillet côte de boeuf.

 

Ch. Haut-Monplaisir Cahors Prestige 2015
Varenummer: 10862601
Pris: 245,00

480 flasker lanseres. Fra minst 30 år gamle stokker, lagret 24 måneder på 1/3 nye fat. Mørk, tett og kraftfull, med sødmefulle mørke bær, plommer, lær, krydder, fat og røk på duft. Rik og saftig, med flott frukt, god syre og stramme tanniner. Vil vinne på lagring men kan nytes nå til for eksempel grillet kjøtt. 88

 

Ch. Haut-Monplaisir Cahors Pur Plaisir 2015
Varenummer: 10902501
Pris: 359,00

120 flasker lanseres. Slottets toppvin, fra minst 50 år gamle stokker, lagret i 30 måneder på nye 500-liters fat. Mørk, tett duft av mørke sursøte bær, fat, trevirke, urter, lær og røk. Flott, fyldig, mørk frukt i munnen, med god syre og intensitet, masse spicy toner, faste tørre tanniner og lang avslutning. Gi den minst fem år på langs. 89

 

Ch. Haut-Monplaisir Cahors Pur Plaisir 2010
Varenummer: 10862405
Pris: 745,00 (magnum)

60 flasker lanseres. Glimrende, lett utviklet duft av mørke bær, røk, gammelt trevirke, skogbunn, urter, krydder og fat. Intens, tett og konsentrert vin i munnen, med ungdommelig frukt, flott syrlighet og løft, spicy, salt og anispreget utgang og stram finish. Kjøtt- og grillvin par excellence. 90

 

Se også: Arne Ronolds notater fra tysklandslippet