Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Billig nebbiolo i basis

Jeg var nylig i nordlige Piemonte og fikk smake en hel del av de delikate og fine vinene som produseres der oppe, blant annet under etiketten Colline Novaresi, altså vin fra åssidene i provinsen Novara. En av kommunene som befinnner seg der er Ghemme, hvor Pierino Piantavigna – det hele var jo skrevet i stjernene – satte sine første nebbioloplanter i jorden i 1977. Gården ble etterhvert kalt Torraccia del Piantavigna, og det er hans oldebarns generasjon med etternavnet Francoli, mest kjent for sin destillerivirksomhet, som nå er hovedeier i vinhuset.

Det er mange flotte viner å hente fra Colline Novaresi, også på høyere nivå enn den følgende anbefalingen. Men i dag, på en hverdag etter påskeferien, er det Torraccia del Piantavignas inngangsvin som får oppmerksomheten. Den er laget på ren nebbiolo, og er tilgjengelig i basisutvalget til 139 kroner. Etter min smak kan den gjerne drikkes alene, eventuelt sammen med en bit parmesan, men prøv den gjerne til lam, svin eller en sopprisotto.

 

Torraccia del Piantavigna Tre Confini Nebbiolo 2015
Varenummer: 3520001 - Basis, kat. 2
Pris: 139,90

Finn på Vinmonopolet

Delikat duft av røde bær, urter og lær og florale overtoner. Saftig og frisk nebbiolofrukt i munnen, med stram og lang utgang. Mer nebbiolo for pengene skal du lete lenge etter!