Logg inn / Registrer deg

Beaujolais Nouveau 2018

I dag, den tredje torsdagen i november, er det klart for årets ferske beaujolais. Hele 35 utgaver av Beaujolais Nouveau er tilgjengelig via de ulike polutsalg.

Beaujolais Nouveau startet i Frankrike på 1950-tallet, da bistroene i Paris konkurrerte om hvem som kunne være først ute med årets ferske vin, og det var nærmest kappløp mellom Beaujolais og Paris om å komme først. Siden utviklet det seg til en global affære, og på 1980-tallet ble hele 60 % av vinproduksjonen i Beaujolais solgt som Nouveau. Siden har det gått nedoverbakke, men Beaujolais Nouveau er fortsatt et viktig produkt for regionen.

For å få vinen klar allerede i november har det vært vanlig å benytte en industriell gjær ved navn 71B som sørger for en rask gjæringsprosess. Denne gjærtypen bidrar imidlertid til å gi vinene en litt syntetisk fruktkarakter som minner om bær og bananer. Og dette er da en av årsakene til at mange har snakket dårlig om kvaliteten på vinene. Men i nyere tid ser vi flere og flere produsenter som velger bort industrigjæren og satser på druenes egen gjær via såkalt spontanfermentering. Da får man generelt et bedre aromabilde og en høyere kvalitet. Her er våre anbefalinger blant årets viner:

Beaujolais Nouveau Fanchon 2018 Guy Breton
#10495101, kr 179,90

Beaujolais Nouveau Cuvée Première 2018 Jean-Paul Brun
#5804101, kr 157,90

Beaujolais Nouveau l’Ancien 2018 Jean-Paul Brun
#5804001, kr 164,90

Beaujolais Nouveau 2018 Ch. Cambon
#948501, kr 167,90

Beaujolais Nouveau 2018 Chasselay
#7999301, kr 199,90

Beaujolais Nouveau 2018 Laurence & Remi Dufaitre
#8004601, kr 224

Beaujolais Nouveau 2018 Foillard
#5948401, kr 199,90

Beaujolais-Villages Nouveau 2018 Rottiers
#6946801, kr 219,90