Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Vakker Valdeorras

Flere av Galicias vinområder har fått lite oppmerksomhet i nyere tid, særlig gjelder dette Ribeira Sacra og Valdeorras, selv om begge disse har en vinhistorie som strekker seg tilbake til romerne, og selv om begge for en stor del har «klassiske», terrasserte åssidevinmarker ned mot elveleier. Hoveddruene i begge disse to områdene er den blå mencia og den grønne godello. Ukens vin er Louro 2016 fra Rafael Palacios i Valdeorras.

Rafael Palacios er bror til den nok mer brømte Alvaro Palacios, som jo har skapt seg et navn for sine rødviner i Priorat og Bierzo. Lillebror Rafael lager kun hvitvin og har siden starten i 2004 skapt overskrifter i toneangivende vinblader ved å få frem en kvalitet på godellodruen som få trodde var mulig.

Rafael, eller Rafa, som han populært kalles, kontrollerer i dag 24,5 ha med vinmarker, fordelt på 26 parseller, alle på granittholdig jordsmonn. Ukens vin er gjæret og modnet på brukte foudres og er særdeles lagringsdyktig.

Louro 2016
Rafael Palacios, Valdeorras
#5292401, kr 219,90
(Podium)

100 % godello. Frisk og tiltalende valdeorras med innslag av epler, sitrus, mineraler og et streif av fat på duft. Pent fyldig og syrlig vin med god lengde og krisp, sitruspreget finish. Superb valdeorras.

Mat: Fisk, kylling