Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Trendy Rosato fra Trediberri

Rosésalget i Norge topper hvert år om sommeren, og startskuddet til årets nye roséviner går som regel i mai måned. Ukens vin er Langhe Rosato 2016 fra vinhuset Trediberri.

Trediberri ble etablert så sent som i 2008 og består av tre personer: Nicola Oberto, hennes far Federico Oberto og deres kompanjong Vladimiro Rambaldi. Disse tre investerte i 2008 i 5 ha vinmarker i Berri, en forstad til La Morra, derav navnet Trediberri. Nicola jobbet tidligere som megler i London, hennes far har 40 års erfaring som kjellermester hos Renato Ratti, mens Vladimiro er en vininteressert bankmann. En fjerde person (mor/hustru), Anna Rosa Oberto, tar seg av vinmarksabeidet (som følger økologiske prinsipper) når hun ikke jobber på det lokale postkontoret.

Familien Oberto eier også 2 ha vinmarker i Rochhe dell’Annunziata, og Trediberri leier i tillegg 1,8 ha vinstokker i den nærliggende vinmarken Capalot, også den beliggende i La Morra. Langhe Rosato er basert på 70 % nebbiolo, primært fra La Morra (hvorav 40 % kommer fra Rocche dell’Annunziata), og 30 % barbera fra Roero. Vinen gjæres og lagres på sementtanker og den gjennomgår ikke malolaktisk gjæring for å bevare friskhet og syre.

Langhe Rosato 2016
Trediberri, Piemonte
#2143401, kr 129,90
(Eurowine)

70 % nebbiolo fra La Morra og 30 % barbera fra Roero. Lys og frisk non-malo rosato med innslag av kirsebær, rips, blomster og et streif av krydder på duft. Middels fyldig og lett syrlig vin med flott friskhet også i munnen, god lengde og krisp og stram finish.

Mat: Fiskesuppe, pasta, kylling.