Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Superb rød Sancerre

Sancerre er mest kjent som et hvitvinsområde, med elegante, grønne og mineralske viner av sauvignon blanc. Men historisk sett var området mest kjent for pinot noir, som opprinnelig ble plantet i Sancerre i det 15. århundre og som var den eneste druesort av betydning frem til phylloxeraens herjinger mot slutten av 1800-tallet. I dag er ca 25 % av vinmarkene i området plantet med pinot noir, som brukes til produksjon av rosévin og rødvin, og i nyere tid har det kommet et økende antall rødviner fra Sancerre av høy kvalitet inn i markedet. Ukens vin er Sancerre Rouge 2015 fra François Crochet.

Domaine François Crochet er en tradisjonel familieeiendom som har gått i arv fra far til sønn gjennom generasjoner. François overtok etter sin far Robert i 1998, og eiendommen omfatter noe over 10 ha med vinmarker. François er blant de første til å plukke i området, noe som sikrer gode syrenivåer, men det finnes ikke en snev av grønne aromaer takket være presisjonsvitikultur i vinmarkene og lave avlinger. Ukens vin er modnet delvis på fat og delvis på tank. Med dagens burgunderpriser er dette et seriøst alternativ til en rød burgunder.
 
Sancerre Rouge 2015
François Crochet, Loire
#5389001, kr 314
(Garage d’Or)

Frisk og ungdommelig rød sancerre med kjølig frukt, godt pinotpreg og innslag av mørke bær, blomster og et streif av fat på duft. Middels fyldig og syrlig vin med flott pinotfrukt også i munnen, stor lengde og fast og tørr finish. Sublim kvalitet rød sancerre.

Mat: Kylling, and, fasan