Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Saftig spätburgunder

Det er påfallende hvor mange tyske vinprodusenter som i disse dager opplever et kvalitetsløft i forbindelse med et generasjonsskifte på eiersiden. Blant de mer kjente navn er det nok å nevne Schlossgut Diel i Nahe og Weinhut Gunderloch i Rheinhessen. Og blant de mindre kjente navn er det verdt å bite merke i Weingut Ökonomierat Johann Geil Erben i Bechtheim i Rheinhessen.

Dette huset var i Norge i mange år kjent for en rimelig, men høyst ordinær beerenauslese. For noen få år siden overtok sønnen i huset, Johannes Geil-Bierschenk, imidlertid ansvaret for vinproduksjonen, og siden den gang er det kommet andre boller på suppen. De edelsøte vinene er i dag av strålende kvalitet, og de tørre rieslingvinene, særlig fra vinmarken Geyersberg, nærmer seg GG-nivå. Men også husets rødviner er fremragende, og ukens vin er Pinot Noir S 2014 fra Weingut Geil.

Eiendommen til Weingut Geil Erben ble ervervet av Georg Geil i 1871, og sønnen Johann, som har gitt navn til vingården, var en av de første i Bechtheim til selv å flasketappe sine viner. Eiendommen omfatter i dag 29 ha med vinmarker. Pinot Noir S 2014 kommer fra vinmarkene Stein (syd for Geyersberg) og Heiligkreutz (nabomark til Aulerde), utbyttet ligger på ca 35 hl/ha og vinen er lagret i barriques, hvorav ca 25 % er nye.

Pinot Noir S 2014
Weingut Geil, Rheinhessen
#3583101, kr 269,00

Frisk, ungdommelig og typeriktig pinot med innslag av bringebær, jordbær og et streif av blomster og fat på duft. Pent fyldig og saftig vin med glatt tekstur, flott frukt i munnen, god lengde og et streif av tørrstoffer i finish.

Mat: Kylling, and.