Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Saftig sangiovese

DOCG Chianti er Toscanas største vinappellasjon, og på nasjonalt plan overgås den i volum kun av DOC Prosecco. Kvalitativt er det store variasjoner internt i Chianti, og kvaliteten er som regel lettere i stil enn hva man finner i DOCG Chianti Classico, men prisene ligger som oftest behagelig lavt, og de beste vinene er nesten alltid gode kjøp. Ukens vin er Chianti Poggio Tempesta 2016 fra produsenten Poggiotondo.

Carlo Antonini, utdannet lærer, men med en sterk interesse for landbruk, kjøpte Poggiotondo i 1968, og gjorde en gammel landbrukseiendom om til en moderne vingård. Alberto Antonini arvet sin fars interesse for landbruk, og vinfremstillingen spesielt, og i 2001 tok han over Poggiotondo. Han er utdannet ønolog fra Universitetet i Firenze, og før han tok over Poggiotondo jobbet han for Frescobaldi, Col d’Orcia og Antinori. I tillegg til Poggiotondo, hvor han bor med familien, jobber Alberto som konsulent over hele verden.

Poggiotondo ligger i den vestlige del av Chianti, mellom Vinci og Cereto Guidi. I dag omfatter eiendommen 50 hektar med vinmarker, hvorfra det produseres DOCG Chianti og enkelte IGT-viner. Vinmarkene befinner seg ca 100 moh, og har høy plantetetthet. Ukens vin er spontanfermentert og ueiket, og fremstår med sin delikate sangiovesefrukt som en moderne og elegant chianti.

Chianti Poggio Tempesta 2016
Poggiotondo, Toscana
#5462401, kr 137
(Moestue)

85 % sangiovese, 10 % canaiolo og 5 % colorino. Frisk og ueiket chianti med delikat frukt og innslag av kirsebær, blomster og et streif av plommer på duft. Middels fyldig, lett syrlig og saftig vin med frukt hele veien og et streif av tørrstoffer i finish. Elegant stil.

Mat: Pasta, kylling, lam.