Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Populær poulsard

Jura var lenge et lite kjent vinområde i Øst-Frankrike, men i de senere år har populariteten økt dramatisk, og mange norske restauranter har i dag et omfattende tilbud av juraviner. Og det er ikke bare de egenartede hvitvinene basert på savagnin-druen som er i skuddet. Også de lokale rødvinene, typisk basert på druesortene pinot noir, poulsard og trousseau, er populære. Ukens vin er Poulsard Vieilles Vignes 2015 fra Domaine Rolet.

Poulsard er en lokal drue i Jura med tynt drueskall som inneholder lite fargepigment, og vinene av poulsard er derfor svært lyse, selv om det benyttes lang skallmaserasjon.

Domaine Rolet ble etablert i 1942 av Désiré Rolet, og drives i dag av de fire søsken Bernard, Elaine, Guy og Pierre. Eiendommen omfatter i dag 58 ha med vinmarker, noe som gjør den til den nest største i Jura, og driften er økologisk. Poulsard Vieilles Vignes 2015 er spontangjæret og modnet på store gamle eikefat.

Poulsard Vieilles Vignes 2015
Domaine Rolet, Jura
#5478001, kr 205
(B & R Wine)

Lys rød, frisk og tiltalende poulsard med innslag av røde bær, pepper og et streif av lær på duft. Middels fyldig og lett syrlig vin med delikat frukt i munnen, god lengde og fast og tørr finish.

Mat: Pasta, kylling, lam.