Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Pen pinot fra Cooper Mountain

Cooper Mountain Vineyards så dagens lys i 1978, da Dr. Robert Gross og hans kone Corrine plantet sine første stokker av pinot noir og chardonnay i de vulkanske åssidene på Cooper Mountain. Ni år brukte de på sin nye vingård før de første vinene ble sluppet på markedet. Robert Gross livnærte seg som psykiater, homeopat og akupunktør, og hans alternativ-medisinske bakgrunn ble omsatt i en økologisk, biodynamisk og bærekraftig vindyrkningsfilosofi. Cooper Mountain Vineyards dyrker nå over 50 hektar med vinmark og regnes som en av de ledende biodynamiske vingårdene i nordvestre USA, og er den største heløkologiske vingården i Oregon.

Ukens vin er sertifisert biodynamisk og ble spontanfermentert av hele klaser i termoregulerte ståltanker. Modning på godt brukte franske eikefat i ti måneder, før tapping uten filtrering og med lav svoveltilsetting.

Cooper Mountain Pinot Noir 2015
#7734601, kr. 269,70
(Symposium Wines)

Frisk, tiltalende og lavt svovlet oregon pinot med innslag av mørke bær, blomster, krydder og et streif av fat på duft. Fyldig, rik og lett syrlig vin med glatt tekstur, flott frukt i munnen, merkbar alkohol og varm og tørr finish.

Mat: Kylling, And, Okse