Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Naturvin fra Navarra

Naturvin, dvs vin laget uten eller med svært lite tilsetningsstoffer, er i skuddet for tiden. Men det er vanskelig å lage vin helt uten tilsetninger, og det er særlig tilsetning av sulfitt som er «problembarnet». Sulfitt – SO2 – har både antiseptiske egenskaper og beskytter mot oksidasjon, og unnlater man helt å bruke sulfitt i vinproduksjonen, risikerer man både oksidasjon og problemer med bakterier og gjær. Det er derfor mange urene naturviner på markedet, men når de er vellykkede, har naturvinene gjerne en umiddelbar frukt og en saftighet som gjør dem svært tiltalende å drikke. Ukens vin er den usvovlede Le Naturel 2016 fra Bodegas Aroa i Navarra.

Bodegas Aroa ble etablert i 1998 og har vært en pioner innen økologisk og biodynamisk vindyrking i Navarra. Huset eier 20 ha med vinmarker i den baskiske del av Navarra og driver også en restaurant der under navnet Le Naturel.

Le Naturel 2016
Bodegas Aroa, Navarra
#5496501, kr 164,10
(JP Wine)
95 % garnacha og 5 % merlot. Mørk, frisk og usvovlet navarravin med innslag av mørke bær, krydder og et streif av lær på duft. Pent fyldig, saftig og syrlig vin med sublim frukt i munnen, god lengde og et streif av varme i finish. Vellykket naturvin.

Mat: Kylling, pasta, pizza, lam