Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Moden Médoc

 Toppslottene i Bordeaux har i nyere tid nådd et prisnivå som gjør at mange heller velger andre viner, og selv om det også finnes bordeauxviner i et litt rimeligere sjikt i Polets utvalg, er det meste av det som tilbys unge viner som ideelt sett trenger lagring. Men det finnes enkelte unntak. Ukens vin er Ch. Lanessan 2004 fra Haut-Médoc.

 Ch. Lanessan ligger rett syd for Ch. Gruaud-Larose i kommunen Cussac-Fort-Médoc og omfatter 32 ha med vinmarker. Eiendommen har vært i samme families eie siden 1793, og ble i tidlige klassifikasjoner regnet som en 4. cru, men da de daværende eiere angivelig ikke fant det bryet verd å sende inn prøver før klassifikasjonen i 1855, kom Ch. Lanessan ikke med i det gode selskap. Slottet omtaler derfor selv sin vin som Grand Cru Hors Classé, og den omtales i dag ofte som værende av klassifisert kvalitet til cru bourgeois-pris.

 Årgang 2004 var relativt vellykket på vestsiden i Bordeaux og frembragte generelt strukturerte og klassiske viner som helt fra starten av ble solgt til det som i dagens marked fremstår som gunstige priser. Ch. Lanessan 2004 lå i sin 12 måneder på barriques, hvorav 1/3 var nye, og fremstår i dag som velutviklet, selv om den også tåler å ligge lenger. Prøv den til høstens lam.

 Ch. Lanessan 2004

Haut-Médoc, Bordeaux

#30489, kr 259,90

60 % cabernet sauvignon, 36 % merlot og 4 % petit verdot. Mørk og noe utviklet haut-médoc med innslag av mørke bær, plommer, seder, tobakk og lær på duft. Pent fyldig og rund vin med god lengde og fast og tørr finish. Moden, men holdbar stil.

 Mat: Lam, okse.