Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Magisk Malbec

 Mendoza er det klart dominerende område i Argentina når det gjelder kvalitetsvin, men det lages også enkelte interessante viner også i andre områder, særlig gjelder dettei Patagonia helt i sør og i Salta helt i nord. Ukens vin er Estate Malbec 2012 fra Bodega Colomé i Colchaqui Valley i Salta.
Bodega Colomé ble etablert allerede i 1831 av den spanske guvernøren i Salta, Nicolás Severo de Isasmendi y Echalar, og i 1854 plantet hans datter Ascensión de første vinplanter (prephylloxera) av typen malbec og cabernet sauvignon. Druer fra disse vinstokkene benyttes fremdeles i produksjonen av bodegaens viner. Ascensión var gift med José Benjamín Dávalos, og eiendommen var i mange år i Isasmendi-Dávalos-familiens eie. I 2001 solgte imidlertid Raúl Davalos Sr. til Donald og Ursula Hess, og Bodega Colomé er derfor i dag en del av The Hess Family Estate. Vinmakeren Thibaud Delmotte er fra Burgund, eikebruken er forsiktig og vinstilen for de røde vinenes vedkommende er preget av kjølig frukt , fin syrestruktur og relativt høye alkoholnivåer.
Estate Malbec 2012
Bodega Colomé
#96297, kr 219,90
85 % malbec og 15 % cabernet sauvignon, petit verdot, tannat og syrah. Frisk og tiltalende høyfjellsvin med kjølig frukt og innslag av mørke bær, mørke plommer og et streif av blekk og fat på duft. Fyldig, rik og svær vin med flott frukt også i munnen, god lengde, pent integrerte 14,5 % alkohol og fast og tørr finish. Den hittil beste utgaven av denne vinen.
Mat: Okse, vilt