Logg inn / Registrer deg
Coravin - En vinrevolusjon!

Ukens vin: Lekker vin fra Launois

Det nærmer seg 17. mai, og dermed er tiden inne for et glass champagne eller to. Ukens vin er Champagne Grand Cru Blanc det Blanc Brut 2010 fra Launois basert på 100 % chardonnay.

Huset Launois daterer seg tilbake til 1872 og holder til i landsbyen Mesnil-sur-Oger, en av grand cru-kommunene i Côte des Blancs, og det er i dag 8. generasjon i familien, representert ved Séverine og Caroline Launois, som står ved roret. Launois eier 21 ha med vinmarker, hovedsakelig beliggende i Mesnil-sur-Oger, med enkelte parseller også i kommunene Avize, Cramant og Oger.

Årgang 2010 var generelt en vanskelig årgang i Champagne, men chardonnay tålte værforholdene bedre enn pinot noir og pinot meunier, og med en grundig sortering av druematerialet er det produsert en rekke gode blanc de blancs-viner i 2010, med en strålende syrestruktur. Ukens vin er for tiden også den billigste årgangschampagnen på Polet.

Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2010
Launois, Champagne
#4196801, kr 319,90
(Flaaten)

Frisk og tiltalende blanc de blancs med innslag av glassepler, lime og mineraler på duft. Middels fyldig og syrlig vin med et streif av sødme inn, god lengde og tørr, stram og eplepreget finish. Elegant stil.

Mat: Aperitiff, skalldyr, fisk, kylling