Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Kosevin fra COS

Frappato er en lokal druesort som dyrkes sør på Sicilia og som blant annet inngår som en del av drueblandingen i Sicilias eneste DOCG, Cerasuolo di Vittoria. Nyere DNA-undersøkelser viser at den har et nært slektskap til Calabrias gaglioppo.  På tross av det varme klima på Sicilia, fremstår frappato ofte med en forbausende kjølig fruktkarakter og fin syre, og flere og flere produsenter velger derfor å lage rene endrueviner av den. Ukens vin er Frappato 2014 fra COS.

COS ble etablert ved en tilfeldighet i 1980 da de tre arkitektstuderende Giambattista ‘Titta’ Cilia, Giusto Occhipinti og Pinuccia Strano skulle hjelpe Giustos far med innhøstingen og for moro skyld selv gjæret en liten del av vinen. I dag er det Titta og Giusto som står bak COS, med Giusto som ansvarlig for vinfremstillingen. Frappato 2014 er lavt svovlet og bør nytes lett avkjølt.

 Frappato 2014 COS, Sicilia #51789, kr 219,90

Lys, frisk, ren og tiltalende frappato med kjølig frukt og innslag av bringebær, kirsebær, blomster og et streif av krydder på duft. Middels fyldig, saftig og pent syrlig vin med kjølig frukt også i munnen, god lengde og lett syrlig, stram og tørr finish.

 Mat: Kylling, pasta, perlehøne, fasan.