Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Klassisk Chianti Classico

Sangioveseviner kan, når de viser seg på sitt mest kjøttfullt kirsebæraktige, syrlige og energiske være en stor glede å drikke. De er typiske, egenartede og matmessig anvendelige, med den livsbejaende egenskapen som ferske, fruktrike viner har.

Ukens vin er en kjenning med fortjent fartstid i basisutvalget. Den kommer fra vinmarker rundt landsbyen Castelnuovo Berardenga, Sydøst i Chianti Classico, like ved Siena. Eiendommen eksisterte allerede i det 12. århundre og det ble i middelalderen her drevet et hospital av benediktinermunker. Felsina er i dag en stor eiendom hvorav 57 hektar er vinmark som etter økologiske prinsipper av Guiseppe Mazzocolin, med hjelp fra ønologen Franco Bernabei, som også er konsulent hos blant annet Selvapiana i Chianti Rufina.

Berardenga Chianti Classico 2016
Fèlsina, Toscana
#3465401, kr 169,90
(Good Beverage AS)

Laget på økologisk dyrket ren sangiovese. Fersk og dyp kirsebær- og morellfrukt, med preg av lær, anis og trevirke på duft. Fruktrik, pent fyldig og saftig i munnen, med god friskhet og bra lengde, med faste tanniner i utgangen. En flott Chianti Classico, og uslåelig til prisen.

Mat: Lam, okse, gryter, tomatisert pasta