Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Kjempevin fra Kemper

Vi har flere ganger tidligere fremhevet Dão som det kanskje mest lovende rødvinsdistriktet i Portugal. Historisk var området anerkjent for å gi landets beste rødviner, men kooperativenes inntreden i området og etterfølgende monopol på produksjonen ødela mye av insentivet til å satse på kvalitet, og vinkvaliteten dalte sakte, men sikkert. Først i 1989, da dette monopolet ble opphevet, så man en rekke nye aktører på banen, men det er egentlig først i de siste 10 år at det virkelig har skjedd noe på kvalitetsfronten. Ukens vin er den røde Dão Vinhas Selecionadas 2012 fra Julia Kemper.

Familien Melo har dyrket vin i Dão i over 400 år, men det var først i 2008 at Julia de Melo Kemper begynte å selge vin under egen etikett. Hun var opprinnelig advokat i Lisboa, men vendte tilbake til familiens vingård i Dão i 2003. Eiendommen omfatter 15 ha med vinmarker i rundt 700 meters høyde, noe som bidrar til et kjølig fruktpreg og fin syre i vinene. Vinmarkene dyrkes tradisjonelt (og dermed økologisk), og de første årgangene av vinen ble laget med konsulenthjelp fra Dirk Niepoort.

Dão Vinhas Selecionadas 2012
Julia Kemper, Beiras
#8316401, kr 179,90
(Heyday Wines)

Fremstilt av touriga nacional, tinta roriz, alfrocheiro preto og jaen. Mørk, ungdommelig og typeriktig dão med innslag av mørke skogsbær, krydder, varm jord og et streif av lær på duft. Pent fyldig, kraftig og strukturert vin med flott frukt i munnen, fin syre, god lengde, markante tanniner og fast og tørr finish.

Mat: Lam, okse, vilt