Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Høydedragsburgunder

Et besøk hos Patrick Pestre er et besøk hos en gammeldags vinbonde. En litt sky, men vennlig og bjørneaktig karakter, alvorlig og ordknapp, lokalisert i et av Burgunds mer ydmyke hjørner. Pestre etablerte virksomheten sin i Hautes-Côtes de Beaune i 1992, og utover vinene derfra lager han også viner fra Auxey-Duresses, Meursault, Monthélie, Pommard, Ladoix og Savigny-lès-Beaune. Han var tidligere ansatt på denne vingården, men ettersom eierne ikke hadde noen arvinger som var interessert i å overta, fikk Patrick kjøpe eiendommen. Han lager nå mellom 40 og 70 000 flasker vin i året. Ukens vin er hans røde Hautes-Côtes de Beaune 2022.

Landsbyen Bouze-les-Beaune, 6 km vest for Beaune, ligger i hjertet av appellasjonen Hautes-Côtes de Beaune. Området omfatter 650 hektar med vinmarker for rosé- og rødvin samt 138 hektar for hvitvin og ligger i 295-485 meters høyde, noe som er 100-200 meter høyere enn i Côte de Beaune. Dette medfører gjerne en ukes senere innhøsting og høyere syrenivåer i vinene fra Hautes-Côtes.

Ukens vin byr på mye drikkevennlig rød burgunder for pengene, og kan drikkes uten matfølge, men prøv den gjerne til en kyllingfrikassé for eksempel.

Hautes-Côtes de Beaune Rouge 2022
Patrick Pestre, Burgund
#5985801, kr. 249,90
(Terra Wines)

Frisk, ren og tiltalende hautes-côtes med godt pinotpreg og innslag av bringebær, kirsebær, blomster og et streif av fat på duft. Middels fyldig, syrlig og saftig vin med delikat frukt i munnen, god lengde og tørr finish.