Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Glimrende grignolino

Grignolino er en av Piemontes mange lokale blå druesorter, men dens popularitet har lenge vært dalende, noe som antagelig skyldes vinenes lyse farge og et markant innhold av syre og tanniner. Men neppe syren og tanninene gjør grignolinovinene til glimrende matviner. Ukens vin er Grignolino del Monferrato Casalese 2016 fra Tenuta Migliavacca.

Eiendommen Tenuta Migliavacca ble overtatt av den nåværende eiers oldefar i 1921, og hans barnebarn, Luigi Brezza, var den første i Italia til å legge om driften til biodynamisk dyrking i 1964. Eiendommen omfatter 12 ha med vinmarker, og i dag er det Luigis sønn Francesco som lager vinen. Vinene er sertifisert biodynamiske av Demeter.

Grignolino del Monferrato Casalese 2016
Tenuta Migliavacca, Piemonte
#7807801, kr 225
(Vinarius)

Lys, frisk og druetypisk grignolino med innslag av syrlige bær, blomster og et streif av krydder og lær på duft. Pent fyldig, saftig, syrlig og strukturert vin med god lengde, merkbare tanniner og stram og tørr finish. Utpreget matvin og en flott grignolino.

Mat: Pasta, italiensk spekemat, svin