Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Et løft fra Lipari

Noen ganger kommer man over viner som sjarmerer og overrasker med en helt spesiell egenart. Ukens vin er Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero, og den er en av disse.

På innsiden av et vulkankrater på øya Lipari utenfor Sicilia, pleier Antonio Caravaglio på økologisk vis sine til dels eldgamle vinstokker av typen Corinto Nero, som fortsatt står på egen rot fra før vinlusen phylloxera herjet vinmarkene i Europa fra sent 1800-tall. Corinto Nero er påstått gammel og gresk, den er stenfri, og brukes mye til rosinproduksjon. Men Caravaglios halvannen hektar med Corinto Nero blir til vin ved spontangjæring før modning i en kombinasjon av ståltank og store eikefat i ett år.

Dette er en fersk, robust, mørk, spicy og fruktrik vin, som gjerne kan få følge av smaksrike retter med lam og okse. Vinen er utsolgt fra lager, men kan oppspores på ett av mange polutsalg som har den i hyllene. Du finner oversikten ved å se på lagerstatus på polets nettside.

Nero du Munti Corinto Nero 2017
Caravaglio, Lipari
#7776901, kr 229,90
(NonDos)

100 % corinto nero. Frisk og ueiket liparivin med kjølig frukt og innslag av mørke bær, blomster, krydder og et streif av mineraler og lakris på duft. Pent fyldig og saftig vin med flott frukt også i munnen, god lengde og fast og lett bitter finish. Egenartet og god.