Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Chardonnay fra Jura

Midt mellom Burgund og sveitsergrensen finner vi Jura, et av Frankrikes minste vinområder med et samlet areal på 1600 hektar, fordelt på appellasjonene Arbois (850 ha), Côtes du Jura (650 ha), Etoile (80 ha) og Château-Chalon (50 ha). Her lages en rekke særegne røde, hvite, gylne, musserende, gode, og underlige viner, til glede for både generelt og spesielt interesserte. Jura ferdes ikke i opptråkkede stier, og vinene har markante personligheter. De har også fått en betydelig oppsving i oppmerksomhet de siste årene, og er særlig populære på restaurantmarkedet. Med prisgaloppen på burgundviner, er det gledelig å finne en rimelig priset Jura-chardonnay i basisutvalget av super kvalitet. Ukens vin er Rolet Côtes du Jura La dent de Charnet Chardonnay 2016.

Domaine Rolet ble etablert i 1942 av Désiré Rolet, og drives i dag av de fire søsken Bernard, Elaine, Guy og Pierre. Eiendommen omfatter i dag 58 ha med vinmarker, noe som gjør den til den nest største i Jura, og driften er økologisk. Ukens vin er en chardonnay lagret på opptoppede fat (ouillé), altså ikke lagret under flor, men 20% av vinen er lagret på gamle Vin Jeaune-fat, som gir vinen en kledelig liten florkarakter.

 

Côtes du Jura La dent de Charnet Chardonnay 2016
Domaine Rolet, Jura
Varenummer: 2221001 (Basis, kat. 5)
Pris: 229,90
(B&R Wine)

Flott duft av sitrus, smør, kalk, nøtt og trevirke med et streif av flor. Syrlig og godt konsentrert og kremet i munnen, med lang, krisp, saltaktig avslutning.

Utpreget og anvendelig matvin, som går godt til fisk og skalldyr (gjerne med smørsaus eller kremet saus), kylling, sopp, spekeskinke og ost.