Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Billig blauburgunder

Med prisenes himmelflukt i Burgund kan det nå lønne seg å se etter pinot noir fra andre deler av verden. Ukens vin er Blauburgunder Pinot Nero 2015 fra Tenuta Kollerhof i Alto Adige i Nord-Italia.

94 % av all vin under DOC Alto Adige tappes og selges som endruevin, og selv om pinot nero kun er nummer syv på listen over de mest plantede druesortene, er det som kan vise til størst vekst blant de blå sortene de siste ti år.

Tenuta Kollerhof har vært i familien Visintins eie siden 1966, og Herbert Visintin tok over etter sin far i 1984. Herberts far plantet om vinmarkene i 1966 og leverte druene til det lokale kooperativet Nals-Margreid, som blant annet laget en pinot nero ved navn Mazzon, men i år 2000 bestemte man seg i familien Visintin for å lage vin under eget navn. Etter på ny å ha plantet om vinmarkene kom første årgang Kollerhof i 2012.

Eiendommen omfatter i dag 6 ha med vinmarker, hvorav 4 er med pinot nero. Utover den vanlige pinot nero lages det også en riserva av samme drue.

Blauburgunder Pinot Nero 2015
Kollerhof, Alto Adige
#10021601, kr 251,30
(Blend Wines)

Frisk og tiltalende pinot nero med godt druepreg, kjølig frukt og innslag av syrlige røde bær og et streif av blomster og fat på duft. Pent fyldig vin med kjølig frukt også i munnen, glatt tekstur, fin syre, god lengde og fast og tørr finish.

Mat: Kylling, and, lyst fuglevilt.