Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Billig barbera

Piemonteviner er svært populære i Norge, og det er særlig viner av druesorten barbera som det selges mye av. Ukens vin er Barbera d’Alba Laura 2014 fra Ferdinando Principiano.

Familien Principiano har holdt til i Barolo-området i hvert fall siden år 1700, men dagens vinproduksjon ble først etablert av Americo Principiano på 1950-tallet, og eiendommen som helhet ble drevet med såkalt «Coltura promiscua», altså blandet landbruk, der vinen kun var en del av det totale bildet. I dag har sønnen Ferdinando Principiano tatt over, og siden 1993 har eiendommen vært drevet utelukkende med dyrking av vin.

Av eiendommens 10 hektar, som i dag dyrkes økologisk, er 1,5 tilplantet med barbera som danner grunnlag for Barbera d’Alba Laura. Vinen er spontangjæret og lagret på ståltank, og det benyttes svært lite sulfitt.

Barbera d’Alba 2014
Principiano, Piemnote
#1883101, kr 139,90
(Symposium)

Frisk og druetypisk barbera med innslag av kirsebær, blomster, krydder og et streif av humus på duft. Middels fyldig vin med fin syre, flott frukt i munnen, god lengde og lett syrlig finish. Lettdrikkelig og god. Førti kroner ned i pris fra årgang 2013.

Mat: Pasta, lam, okse