Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Besnærende pinot fra Bechtheim

Tysk pinot noir har generelt lenge vært laget i en stil med markant eikepreg, og dette gjelder fortsatt i stor grad for mange av toppvinene. Men mange produsenter har i nyere tid skrudd ned for eikebruken, samtidig som kvaliteten på druematerialet har økt, blant annet via lavere utbytte i vinmarkene. Særlig gjelder dette produsenter der et generasjonsskifte har ført til en bevisst satsing på høyere kvalitet. Dette gjelder blant annet Weingut Geil i Rheinhessen, og ukens vin er Bechtheimer S Pinot Noir 2016 fra Geil.

Weingut Ökonomierat Johann Geil Erben i Bechtheim var i Norge i mange år kjent for en rimelig, men høyst ordinær beerenauslese. For noen få år siden overtok sønnen i huset, Johannes Geil-Bierschenk, imidlertid ansvaret for vinproduksjonen, og siden den gang har det skjedd store forandringer. De edelsøte vinene er i dag av strålende kvalitet, og de tørre rieslingvinene, særlig fra vinmarken Geyersberg, nærmer seg GG-nivå. Men også husets rødviner er nå fremragende.

Eiendommen til Weingut Geil Erben ble ervervet av Georg Geil i 1871, og sønnen Johann, som har gitt navn til vingården, var en av de første i Bechtheim til selv å flasketappe sine viner. Eiendommen omfatter i dag 29 ha med vinmarker. Bechtheimer S Pinot Noir 2016 kommer fra vinmarkene Stein (syd for Geyersberg) og Heiligkreutz (nabomark til Aulerde), utbyttet ligger på ca 35 hl/ha og vinen er lagret i barriques, hvorav ca 25 % er nye.

Bechtheimer S Pinot Noir 2016
Weingut Geil, Rheinhessen
#3583101, kr 269
(Brand Wine Estates)

Frisk, ungdommelig og typeriktig pinot med innslag av bringebær, jordbær og et streif av blomster og fat på duft. Pent fyldig og saftig vin med glatt tekstur, fin syre, flott frukt i munnen, god lengde og lett syrlig og tørr finish.

Mat: Kylling, and, lyst fuglevilt.