Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Attraktiv Ama

Castello di Ama er en liten "borgo", altså en knøttliten fortifisert landsby i seg selv, beliggende i Gaiole, en av de høyereliggende og derfor i dagens klima best situerte subsonene av Chianti Classico. Lorenza Sebasti Pallanti's familie kjøpte eiendommen i 1972 og hennes ektemann Marco Pallanti har vært delaktig siden 1982. Han startet et stort replantingsprosjekt med høyere plantetetthet, og gikk samtidig over til barriquelagring fremfor store gamle eikeliggere. Av de 250 hektarene eiendommen strekker seg over er rundt 90 hektar beplantet med vindruer.

Castello di Ama lager i dag en rekke viner, blant annet noen supertoskanere (herunder vinen L'apparita laget på ren merlot), tre gran selezione, tre riserva og det som er denne ukens vin; deres standard chianti classico, som heter Ama. Den er laget på 96 % sangiovese og 4 % merlot fra vinmarker beliggende 460-525 meter over havet, spontangjæret i ståltank med 25 dager skallkontakt før noen få måneders opphold i brukte franske barriques. Resultatet er en erketypisk sangiovese med en produsenttypisk fyldig frukt og med god friskhet. Legg gjerne en flaske i kjelleren for de neste fem årene, eller nyt den til påskelammet eller andre gode kjøttretter.

Chianti Classico Ama 2019
Castello di Ama, Toscana
#13959301, kr. 315,-
(Gaia)

Frisk, fersk og druetypisk chianti classico fra Gaiole med intens duft av knuste moreller og mørke kirsebær, blomster, urter og lær, med et hint av eik. Lett fyldig, nesten kremet i munnfølelsen med flott frukt, god syrlighet og fast og tørr, lang avslutning.