Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Burgund 2021: Smaking hos Moestue (+)

Vinimportøren Moestue Grape Selections har en av de største burgundporteføljene i landet, og nylig arrangerte de en ganske bred publikumssmaking av burgundviner fra 2021.

2021 ga en knøttliten avling med frostskader på vårparten og sykdomspress senere i sesongen. Årgangen er kjølig, vinene er transparente, syrlige og med naturlig lave alkoholverdier. Endelig, kan man si, særlig etter at trioen 2018, 2019 og 2020 har etterlatt mange av oss med både ganesvie og noe desillusjon. Men det er nok også litt sånn "forsiktig hva du ber om..", for vi vil dessverre møte på en del skrinn vin fra 2021.

Mitt inntrykk av de hvite burgunderne er at de er distinkt syrlige, nokså slanke, og med lite ekstra flesk. Dette er ikke årgangen for de som skal ha fete og solrike viner. 

En styrke vinene vil ha i begge farger - fra gode produsenter - er evnen til å gjenspeile kommune og voksested, og det er akkurat som at man kan se skjelettet gjennom det tynne laget av hud og muskler på noen av dem. Det vil nok være mye variasjon på vinene, men de vil ganske sikkert ha en årgangstypisitet som vi vil kjenne godt i fremtiden.

Jeg har smakt noe vin i forskjellige smakinger til nå, noe på reise i Burgund og noe fra egne kjøp. I forbindelse med det kommende slippet i spesialbutikkene vil det bli smakt enda mer. Det var en attraktiv liste med rundt førti viner Moestue inviterte til å prøve, i hele spekteret fra Hautes-Côtes til Grand Cru.

Logg inn for å lese artikkelen!

 

Foto: Eirik Sand Johnsen
Blagny, Burgund