Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Spesialslipp Italia

Årets fjerde spesialslipp har Italia som tema, med fokus på Piemonte og Toscana. I Piemonte er det særlig den gode årgang 2016 i Barolo som dominerer, mens det fra Toscana særlig er mange nye spennende viner fra Chianti Classico. Slippet omfatter totalt 206 varelinjer, hvorav 93 er fra Piemonte og 55 fra Toscana.

Bemerk at det på grunn av koronaen er gjort visse endringer når det gjelder selve lanseringen. Rutinene for Vinmonopolets slipp i Spesialutvalget er endret av hensyn til smittevern. I denne ordningen blir produktene først tilgjengelig på vinmonopolet.no. Salgsstart er kl 0800 med køordning. Produktene blir tilgjengelig for salg i butikk tre dager etter nettlansering. Salgsstart er når butikken åpner.

Det vil altså si at vinene denne gangen er tilgjengelig for kjøp på nett fra mandag den 07.09 kl 0800, mens vinene først blir tilgjengelig for kjøp i butikk fra torsdag den 10.09.

På presseprøvingen ble det vist frem 94 viner, hvorav to var beheftet med feil. Blant de øvrige 92 vinene fikk 21 viner topp score. Av disse er det syv baroloer fra 2016 og fire viner fra Chianti Classico.

Abonnenter på nyhetsbrevet for spesialviner kan laste ned dette på Min side.

Er du ikke abonnent, kan du bli det med noen få tastetrykk her.

 

Foto: Kjell Karlsson Vinfoto