Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Norske kandidater for The Nordic Prize 2019

I mai i år ble Søllerød Kro rett nord for København kåret til vinner av «The Nordic Prize» som «Årets restaurant i Norden». Norsk finalist var Restaurant Maaemo. Det var tiende gang denne prisen ble utdelt, og tidligere vinnere av konkurransen har vært Noma, Matsalen ved Mathias Dahlgren i Stockholm, Henne Kirkeby Kro, Maaemo (to ganger), Geranium, Sabi Omakase i Stavanger og færøyske Koks (også to ganger).
I år som i fjor har den norske juryen nominert seks restauranter som kandidater til tittelen «Årets restaurant i Norge 2019»:
 
Fagn, Trondheim
Galt, Oslo
Hot Shop, Oslo
Maaemo, Oslo
Re-Naa, Stavanger
Røst Teaterbistro, Trondheim
 
Vinneren, som vil bli annonsert primo november, vil automatisk bli norsk finalist i kampen om The Nordic Prize for 2019. Denne vil bli annonsert ved en gallamiddag i mai 2020.

Den norske juryen består av Liz Mortensen, Heini Petersen, Rune Rake, Arne Ronold og Nils Are Økland. I Danmark har den danske juryen tilsvarende nominert seks restauranter som kandidater til tittelen «Årets restaurant i Danmark». De seks, som da også kjemper om en finaleplass til «The Nordic Prize», er AOC, Frederiksminde, Kadeau, Molskroen, Noma og Pasfall.