Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Burgundslippet i spesialbutikk

Årets første spesialslipp dreier seg som vanlig om Burgund, og i år er det hovedsakelig den gode årgang 2015 som står i fokus. Slippet omfatter 419 varelinjer; som vanlig når det handler om Burgund, er det mange småpartier, og de mest attraktive vinene er kvotert. På pressesmakingen ble det presentert 65 viner, og av disse har hele 27 fått topp score.

At 2015 er en stor årgang for røde burgundere skal det ikke herske tvil om, men bildet er noe mer blandet for hvitvinene. Her var plukketidspunktet avgjørende, og de som høstet tidlig har generelt laget flotte viner med fine syrenivåer, mens de som høstet sent har fått problemer med lave syrenivåer. Noen av de sistnevnte har derfor valgt å blokkere maloen og på denne måten likevel fått til et godt resultat. Alle hvitvinene som ble presentert på smakingen hadde fine syrenivåer, så Polets selekteringsprosess har her åpenbart vært vellykket.

Abonnenter kan nå laste ned Arne Ronolds smaksnotater for lanseringen i spesialbutikk 1. februar ved å gå inn på Min side.

Er du ikke abonnent enda, kan du bli det ved noen få tastetrykk på www.vinforum.no/register

Hele lanseringslisten, samt årgangsvurdering for 2015 av Per Mæleng og Arnt Egil Nordlien kan leses og lastes ned her