Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Burgundslippet 2020

Årets første spesialslipp er også det som får størst oppmerksomhet i og med at temaet er Burgund. Som vanlig er det mange små partier, få flasker av hver vin, og mange viner er kvotert. Totalt sett er det 32 631 flasker tilgjengelig fordelt på 477 varelinjer. Av disse er 136 grand cru og 240 premier cru.

På pressesmakingen ble det konstatert at 15 % av de åpnede flaskene hadde korkfeil. Det er en uvanlig høy feilprosent. Vi har denne gangen omtale av 64 viner. Tre av smaksnotatene er ved vår nettredaktør, Eirik Sand Johnsen, mens resten er ført i pennen av Arne Ronold.

Årgang 2017 er både kvalitativt og kvantitativt en god årgang. Etter mange år med små avlinger er det endelig – og for første gang siden 2009 – en avling som vinbøndene i området kan være fornøyde med. Hvitvinene er syrlige og presise, litt à la 2014, mens de lett syrlige rødvinene kan fremvise en kjølig frukt, og også disse er klare og presise i aromabildet. Som rødvinsårgang kan 2017 neppe karakteriseres som stor, men det er mange viner som kommer til å gi mye drikkeglede i årene som kommer.

Mange produsenter har holdt prisene på samme nivå som årgang 2016, men enkelte av de mest etterspurte produsentene har valgt å øke prisene betraktelig. Det skyldes nok at prisene for disse vinene ligger betydelig høyere i annenhåndsmarkedet. Av de 64 omtalte vinene er det 27 viner som får topp score.

Abonnenter på nyhetsbrevet for spesialviner kan laste ned dette på Min side.

Er du ikke abonnent, kan du bli det med noen få tastetrykk her.