Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

À l'aise vant The Nordic Prize

Søndag den 9. juni ble det ved en middag på Restaurant Fru Nimb i København avdekket at vinneren av The Nordic Prize for 2023 – Årets restaurant i Norden – var Restaurant À l'Aise i Oslo. De øvrige finalister var Restaurant Vollmers i Malmø, Restaurant Ox i Reykjavik, Restaurant Okê i Skagen i Danmark og Restaurant Vår i Porvoo i Finland.

Det er tredje året på rad at prisen går til en norsk restaurant. Restaurant À l'Aise var den 15. vinneren av denne prisen, som første gang ble utdelt i 2009. Den gang var vinneren Noma. 

Den norske juryen bestod av Arne Ronold, Rune Rake og Henrik Sandberg. Prisen ble delt ut av styreleder Bent Christensen og sponsor Leif Friis Jørgensen, med de nominerte restaurantene, juryen og sponsorer til stede.

Det var en enestående opplevelse på À l'Aise, i følge en pressemelding:

À l'Aise imponerte juryen med sin gjennomførte filosofi og klassiske matopplevelse. Restauranten tilbyr en tydelig strategi som gjennomsyrer hele måltidet. Anderetten ble spesielt fremhevet som en strålende servering på et svært høyt nivå, og det var ingen dårlige eller svake retter å spore på vår nominasjonsmiddag. Klassiske innslag som andepressen, ostevognen og champagnevognen bidrar til en opplevelse som sjelden ses i dag. Det er befriende å oppleve klassisk filosofi og håndtverk utført på en imøtekommende og svært god måte. En fin balanse til de nye, nordiske og mer uformelle topprestaurantene som vokser frem.

Vinmenyen på À l'Aise er klassisk, og servicen er gjennomgående god. Personalet er kompetent og til stede gjennom hele måltidet. Ulriks engasjement ved bordet er spesielt imponerende, med en tydelig tanke bak alle valg og retter som serveres. Juryen konkluderer med at A´Laise leverer en totalopplevelse av svært høy kvalitet og har etablert seg helt i toppsjiktet blant gode restauranter i Norden.

For 2024 har den norske juryen forhåndsnominert seks restauranter som kandidater til Årets restaurant i Norge, der vinneren automatisk blir norsk finalist til The Nordic Prize. De seks er Hermetikken, Iris, Kontrast, Kvitnes Gård, Panu og Varemottaket.

Det er to år siden Vinforum anmeldte À l'Aise, og også der fikk restauranten flott omtale. Vi gratulerer Ulrik Jepsen og resten av teamet!