Logg inn / Registrer deg
ProWein 2022

Ukens vin: Tiltrekkende tenerifevin

Når det gjelder øya Tenerife, beliggende rimelig langt syd, utenfor Afrikas vestkyst er kanskje chartertur og badeferie det mange vil tenke på, snarere enn elegante, minerale viner med kjølig frukt? Ukens vin er Benje Tinto 2018 fra Envínate.

Envínate er prosjektet til studiekompisene Laura Ramos, Jose Martínez, Roberto Santana og Alfonso Torrente, som møttes under ønologiutdannelsen på universitetet i Alicante. De etablerte en vinkonsulentvirksomhet etter studiene, som utviklet seg til prosjektet Envínate i 2005. De har vinmarker på Tenerife, Almansa, Extremadura og Ribeira Sacra.

Benje Tinto opprinner fra Santiago del Teide på nordvestsiden av øya, fra vinmarksparseller beliggende opp mot 1200 meter over havet. Vinstokkene er upodet, og mellom 80 og 120 år gamle. I vineriet fermenteres det i betongtank og åpne gjæringskar, før en kort modning skjer i godt brukte eikefat.

Benje Tinto 2018
Envinate, Tenerife
#10291501, kr. 269,90
(Unico Real Wines)

95% listan prieto og 5% tentilla. Lett reduktiv og smokey på duft, med frisk og kjølig frukt, preg av skogsbær, kirsebær, blomster, urter og jordlig mineralitet. Glatt, lett fyldig og flott syrlig vin i munnen, med mineral, fast og lang utgang.