Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Syrefrisk schilcher

Første juni, første sommerdag, og det er på tide å vie oppmerksomhet til Stefan Langmann og hans hensynsløst syrlige Blauer Wildbacher-roséer. Denne, etter sigende blant de eldste av østerrikske druer, er mest kjent som rosévinmateriale, og har fått et brukbart fotfeste i markedet vårt her på berget. Nordmenn har faktisk utgjort noen av de største kundene utenom lokalbefolkningen.

Langmann mistet hele sin avling i 2016 til frost, men med 2018 er ukens vin for fullt tilbake, lansert i basis kategori 2 i mai. Det vil vi anbefale våre lesere å dra nytte av! Vinen kommer fra Weststeiermark, hvor stokkene vokser i et jordsmonn med gneiss og skifer. Druene har fått et 14 timers opphold på drueskallene, for å trekke ut en relativt dyp roséfarve, og de typiske rips- og solbærbladaromaene i blauer wildbacher. Prøv den til apéritif, fisk, lyst kjøtt eller koldtbord. God sommer!

Schilcher Klassik 2018
Weingut Langmann, Østerrike Weststeiermark
#10890501, kr. 132,90
(Vinum)

Aromatisk duft av røde bær, rips og solbærblader. Intenst syrefrisk og slank i munnen, med flott, saftig frukt, lett minerale toner og knusktørr finish.

Se alle tilgjengelige viner fra Langmann