Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Smakfull syrah

Foruten angivelsen av høydemetrene i vinnavnet på ukens vin, står det også Haut plateau de Gneiss på etiketten, en indikasjon på bergarten i vinmarken, men også på hvordan jordsmonnet så absolutt gjennomgående definerer tanken om vin i Europas klassiske vinområder. Ukens vin er David Reynaud 350 m Saint-Joseph. 

David Reynaud kommer fra en lang rekke vindyrkere, og tok over for moren sin i året 2000. Han har konvertert jordbruket sitt til biodynamisk praksis, og fermenterer vinene med villgjær i betongtanker. Modningen skjer i det samme materialet, men også i gamle større eikefat. Ukens vin er altså fra fra gneiss- og granittholdige vinmarker plantet på 1980- og 90-tallet, spontanfermentert med skallkontakt i rundt 30 dager. Den er til overmål satt ned med 20 kroner fra forrige årgang og fremstår som et glimrende syrahkjøp.

350 m Saint-Joseph 2018
David Reynaud, Nord-Rhône
#6932401, kr 289,90
(Flaaten)

Flott duft av skogsbær, kirsebær, plommer, anis, einer, knust pepper, lær og rypeblod. Fruktrik og flott i munnen, med god fylde, stor munnfølelse, spicy og noe urtepreget utgang, med flott lengde og stram finish.

Mat: Dette er klassisk viltvin, men den vil også gjøre god figur til retter av lam og storfe.