Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Superb Saint-Joseph

I dag er ukens vin David Reynaud 350 m Saint-Joseph. Foruten angivelsen av høydemetrene i vinnavnet står det Haut plateau de Gneiss på etiketten, en indikasjon på bergarten i vinmarken, men også på hvordan jordsmonnet så absolutt gjennomgående definerer tanken om vin i Europas klassiske vinområder.

David Reynaud kommer fra en lang rekke vindyrkere, og tok over for moren sin i 2000. Han har konvertert jordbruket sitt til biodynamisk praksis, og fermenterer sine viner med villgjær i betongtanker. Modning skjer i det samme materialet, men også i gamle større eikefat. Ukens vin er fra altså fra gneiss- og granittholdige vinmarker plantet på tidlig 80-tall og tidlig 90-tall, spontanfermentert, med skallkontakt i rundt 30 dager og deretter modnet ett åt i for det meste betong og noe 2-3 år gamle 600-liters eikefat.

350 m Saint-Joseph 2017
David Reynaud, Nord-Rhône
#6932401, kr 309,90
(Vinum)

Fersk, skogsbærpreget og tiltalende syrah, med innslag av krekling, einer, animalske toner, knust pepper, urter og røk på duft. Generøs frukt, men elegant i stilen. Saftig, dyp og flott Saint-Joseph, med lang, fast avslutning.

Mat: Dette er klassisk viltvin, men den vil også gjøre god figur til retter av lam og storfe.