Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Romains Saint Romain

Romain Taupenot er sammen med sin søster Virginie syvende generasjon Morey-Saint-Denis-baserte vinmakere i Taupenot-familien. Han gikk fra sitt virke innen finanssektoren og tok over familievirksomheten i 2001. Den nå 13,5 hektar store gården ble lagt om til økologisk drift og vinene har under søsknenes ansvar hatt en solid positiv utvikling.

Taupenot-Merme besitter gode vinmarker i Chambolle, Gevrey og Morey, og er blant de få som tapper Grand Cru Mazoyères-Chambertin og Charmes-Chambertin hver for seg, noe deres søskenbarn på Domaine Perrot-Minot også velger å gjøre. De har en famøs liten plott på 400 kvadratmeter (det er altså 0,04 hektar) i Grand Cru Clos des Lambrays, en gammel grønnsakshage som ble beplantet med druer i 1974 og som forhindrer eier av Domaine des Lambrays - Louis Vuitton Moët Hennessy - å monopolisere den snaut 9 hektar store vinmarken. Men huset har også vinmarker i Côte de Beaune, og derfra kommer ukens vin Saint Romain Rouge 2016.

Saint Romain Rouge 2016
Taupenot-Merme, Burgund
#11092101, kr. 349,90

Tiltalende rød burgunder med flott pinotpreg, duft av bringebær, urter, blomster og et streif av fat. Lett syrlig frukt i munnen, med pen sursøt fruktkjerne, god intensitet og lengde og faste tanniner ut. Mye pinot for pengene.