Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Rik regionalburgunder

I en tid der burgunderprisene går til himmels, er det tilfredsstillende å kunne anbefale en rik og velutviklet hvit burgunder som faktisk gir full valuta for pengene. Ukens vin er Bourgogne Blanc Vieilles Vignes 2013 fra Domaine Fichet i Meursault.

Jean-Philippe er tredjegenerasjons vindyrker i Meursault og laget sine første viner i årgang 1981 i en alder av 20 år. Tre år senere fikk han sine egne produksjonsfasiliteter, som senere er utvidet. Eiendommen omfatter i dag 7 ha med vinmarker, og ukens vin er laget fra tre parseller i Meursault plantet imellom 1948 og 1982 på tilsammen 1,67 ha. Jean-Philippe benytter biodynamiske prinsipper i produksjonen, men er ikke sertifisert. Fremstillingen følger klassiske burgunderprinsipper, der vinen fatlagres i 18 måneder, hovedsakelig på brukte fat, med begrenset omrøring av bunnfallet. Bourgogne Blanc Vieilles Vignes 2013 er frisk, velutviklet, fet, syrlig og lekker og smaker som en kommunevin.

Bourgogne Blanc Vieilles Vignes 2013
Domaine Jean-Philippe Fichet
#3779301, kr 319,90
(Moestue)

Frisk og tiltalende hvit regionalburgunde med innslag av lime, smør og et streif av hasselnøtter og fat på duft. Pent fyldig, syrlig og strukturert vin, med kremete tekstur, god konsentrasjon og lengde og krisp og tørr finish. Meursaultlignende stil.

Mat: Fisk og kylling med kremete sauser