Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Pen pinot fra Pestre

Vi har tidligere anbefalt Patrick Pestre sine viner fra de øvre åsryggene i Burgund. Den gang var det den hvite, og nå vier vi litt oppmerksomhet til den røde, som også representerer en real burgunder til en god pris. Ukens vin er hans Hautes-Côtes de Beaune Rouge 2018.

Patrick Pestre er en liten vindyrker som holder til i landsbyen Bouze-lès-Beaune som ligger i hjertet av appellasjonen Hautes Côtes de Beaune 6 km vest for Beaune. Området omfatter 650 ha med vinmarker for rosé- og rødvin samt 138 ha for hvitvin og ligger i 295-485 meters høyde, noe som er 100-200 meter høyere enn i Côte de Beaune. Dette medfører en ukes senere innhøsting og høyere syrenivåer i vinene fra Hautes Cotes. Pestre etablerte sitt domene her i 1992 og utover vinene fra Hautes Côtes lager han også viner fra Auxey-Duresses, Meursault, Monthélie og Savigny-lès-Beaune.

Hautes-Côtes de Beaune Rouge 2018
Patrick Pestre, Burgund
#5985801, kr. 199,90
(Terra Wines)

Pen, rødbærfruktig og floral duft. Saftig og innbydende pinotfrukt i munnen, med frisk syre, god lengde og fast avslutning. Mye drikkevennlig rød burgunder for pengene.

Foto: Cecilie Louise Berg