Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Ole Martins nebbiolo

Ordet kjendisvin har neppe som kjennetegn å påkalle forventninger om høy kvalitet, med sine diverse forsøk på å lage kommersielle suksesser av middelmådige viner ved hjelp av kjente fjes. Det finnes sagtens unntak, og i særdeleshet bør vinene fra Sigurd Wongraven og Ole Martin Alfsen trekkes frem. De har det til felles at de tituleres av en dyktig og kyndig vinpersonlighet med høy grad av involvering i produktet, og at vinen er laget hos veldig gode vinmakere. Ukens vin er Ole Martins Langhe Nebbiolo 2018.

Ole Martin Alfsen har gjennom årene blitt et kjent TV-fjes gjennom sine matprogrammer, og han har gitt ut en rekke gode kokebøker. Men han er også en velkjent skikkelse i det norske vinmiljøet, og har vært lærer for mang en vinstudent, undertegnede inkludert. Hans kunnskap og entusiastiske formidlingsevne er nærmest sagnomsust (spør din vinkelner om cavadruedansen).

OMA Langhe Nebbiolo er laget på innkjøpt vin fra to dyrkere i Neive, Barbaresco. Alfsen arbeider med blenden frem til januar etter innhøsting, og når den er klar, flyttes vinen til modning hos baroloprodusenten Giovanni Rosso i Serralunga, hvor den også justeres med noe Serralunga-materiale. Her modnes vinen i 12 måneder på botti. Ukens vin er tilgjengelig i polets basisutvalg, og er raus nok til å hamle opp med litt godt kjøtt fra grillen i sommer.

OMA Langhe Nebbiolo 2018
Ole Martin Alfsen/G. Rosso, Piemonte
#1824701, kr. 189,90
(Gaia)

Elegant duft av kirsebær, roser og lær. Generøs og lett fyldig nebbiolo med fin syrlighet, god lengde og stram, tørr utgang.