Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Nydelig nerello

Edoardo Torres Acosta kom opprinnelig fra Kanariøyene, der han startet med å jobbe i farens vinmarker på Tenerife. Han har dermed et godt grunnlag for å jobbe med vulkanske viner. I 2012 flyttet han til Sicilia, der han jobbet en periode for Arianna Occhipinti helt i syd, og senere for Andrea Franchetti på Passopisciaro på Etna. Ikke så helt gale læremestere.

Siden 2014 har han leid flere små parseller på Etna, og lager nå sine egne viner herfra. Siden vinene lages og modnes i kjelleren til Arianna, kan de ikke selges som DOC Etna, men markedsføres i stedet under IGT Terre Siciliane.

Ukens vin er laget fra omlag femti år gamle vinplanter dyrket enkeltstående (albarello) i kommunen Pietramarina i Verzella, contrada Caprieri i Castiglione di Sicilia, contrada Zucconero og contrada Piano Daini i Solicchiata, contrada Allegracore i Randazzo, contrada Friera i Linguaglossa - alle på nordsiden av Etna på mellom 550-930 moh. Jordsmonnet består av fin sand fra vulkansk aske. Vinen er spontanfermentert i betongtanker og modnet på betong og eldre slavonske eikeliggere.

Versante Nord 2020
Edoardo Torres Acosta, Sicilia
#5483701, kr 349,90
(Unico)

90 % nerello mascalese og 10 % nerello cappuccio. Dufter lett reduktivt og nærmest som en krysning av nebbiolo og pinot noir, med innslag av kirsebær, bringebær, roser, urter, lær og med streif av krydder og vulkansk sten. Saftig og med flott frukt inn i munnen, god syrlighet, saline, umamiaktige toner og en teksturell, fast, stram finish med god lengde. Elegant etnavin.