Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Nicolas nebbiolo

I Berri, like utenfor La Morra har tidligere finansmann og vinmakersønn Nicola Oberto de siste årene satt et nytt vingårdsnavn på kartet i Barolo. Han hoppet av pengekarusellen i London (hvor han har beskrevet seg som en delfin i et hav av haier) og vendte hjem i 2008. Han arbeider med 8 hektar vinmark på økologisk vis, hvor Rocche dell’Annunziata er selve indrefileten. Nicolas far Federico Oberto har 40 år som kjellermester hos Renato Ratti bak seg, og med på laget har de bankmann og vinsamler Vladimiro Rambaldi. Disse tre utgjør altså Trediberri, i Berri.

Ukens vin er Trediberri Langhe Nebbiolo 2018, en sjarmerende vin laget på druer fra Berri i La Morra, Levice i Alta Langa og noe materiale fra Roero. Vinen er fermentert med villgjær, med 11 dager skallkontakt og overpumping, og har kun vært i betong- og ståltanker under vinifikasjon og modning. Resultatet er en frisk, floral, åpen og fruktdreven nebbiolo med masse drikkeglede.

Langhe Nebbiolo 2018
Trediberri, Piemonte
#1697701, kr. 189,90
(Winemarket)

Frisk og fruktrik nebbiolo, med preg av kirsebær, roser og et streif av lær på duft. Saftig, pent fyldig og syrlig i munnen, med faste tanniner og god lengde.