Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Nebbiolonytt fra Langhe

Fredag denne uken var det nyhetslansering i basis, og blant de mest interessante nyhetene var ukens vin: Trediberri Langhe Nebbiolo 2019.

Like utenfor La Morra, i en husklynge som kalles for Berri, har tidligere finansmann og vinmakersønn Nicola Oberto de siste årene satt et nytt vingårdsnavn på kartet i Barolo. Nicola hoppet av pengekarusellen i London (hvor han har beskrevet seg som en delfin i et hav av haier) og vendte hjem i 2008. Han arbeider med 8 hektar vinmark på økologisk vis, hvor hans andel i vinmarken Rocche dell’Annunziata er selve indrefileten. Nicolas far Federico Oberto har 40 år som kjellermester hos Renato Ratti bak seg, og med på laget har de bankmann og vinsamler Vladimiro Rambaldi. Disse tre utgjør altså Trediberri.

Ukens vin er en sjarmerende nebbiolo laget på Trediberris egne druer fra Berri i La Morra og Levice i Alta Langa. Vinen er fermentert med villgjær, med 11 dager skallkontakt og overpumping, og har kun vært i betong- og ståltanker under vinifikasjon og modning. Resultatet er en frisk, floral, åpen og fruktdreven nebbiolo med masse drikkeglede. Vinen har vært tilgjengelig i bestillingsutvalget i årgang 2018, men denne er bedre, syrligere og mer klassisk nebbiolo.

Langhe Nebbiolo 2019
Trediberri, Piemonte
#1697701, kr. 189,90
(Winemarket)

Druetypisk og ueiket nebbiolo med preg av røde kirsebær, blomster og lær på duft. Frisk, pent intens og rødbærfruktig i munnen, med fin syre, lett fylde og god lengde med stramme tanniner i utgangen.