Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Nebbiolo fra restaurantfavoritt

De fleste som har tilbragt litt tid i Barolo-området de senere årene vil være godt kjent med spisestedet More e Macine, som ligger i landsbyen La Morra. Restauranten er drevet av Fabrizio "Ito" Borgogno og Stefano Carbone, som nå er i gang med et vinprosjekt. Ukens vin er Borgogno e Carbone Langhe Nebbiolo.

More e Macine er et fast stoppested i barolosonen, med sin vellagede, klassiske piemontemat og stemningsfulle lokaler over to etasjer, med en uteterrasse i de milde månedene. Her spiser du kalvetartar (carne cruda), kalveroastbiff med tunfiskmajo (vitello tonnato), nylaget og eggeplommegul englehårspasta (tajarin), håndlagede miniravioli (agnolotti del plin), gode oster og panna cotta mens du forsyner deg av det rikholdige vinkartet med champagne fra anerkjente smådyrkere og lokale viner fra gode adresser. En egnet lunsjvin på dette stedet kunne være en god langhe nebbiolo.

Ukens vin er laget fra planter i vinmarken Rocche dell’Olmo, som ligger på åsen mellom La Morra og Verduno, med sandholdig jord, på 350 til 400 meters høyde. En tredjedel av vinstokkene er 35 år gamle, mens resten er 80 år. Vinen lages hos Federico Scarzello hvor den fermenteres med villgjær i betongtanker, før et 12 måneders opphold i store eikefat og tappes uten klaring eller filtrering. Produksjonen er på beskjedne 4000 flasker og selges primært som husvin på More e Macine.

Langhe Nebbiolo 2021
Borgogno e Carbone, Piemonte
#16955401, kr. 349,-
(Mantenere)

Ren og delikat nebbioloduft av røde kirsebær, roser, lær og urter. Frisk, med fin, sursøt frukt inn i munnen, god syrlighet og lengde og en temmelig fast og tørr finish med finkornede tanniner og et anstrøk av lakrisaktig bitterhet og varme. Pen matvin.