Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Mesterlig fra Molitor

Markur Molitor må være en av Tysklands driftigste vinmakere. Han startet på midten av åttitallet som tyveåring med tre hektar, og har i dag over hundre, som han lager mengder av forskjellige viner fra. For øyeblikket er det 86 varelinjer fra Molitor på Vinmonopolet.no. Nylig smakte vi 34 nyheter fra Molitor, og samtlige kunne anbefales!

Molitor er ikke medlem av VDP. Han ønsker seg friheter som regelverket ikke tillater, for eksempel å lage flere tørre viner fra samme vinmark under GG-etikett, og arbeide med en friere definisjon av begrepet tørr vin.

Få, om noen, lager tørr moselvin av den kvalitet og pris som Molitor gjør. Ukens vin kommer fra hans beste vinmark, Zeltinger Sonnenuhr, som har et skrint jordsmonn av blå devonskifer. Vinstokkene er 80 år gamle og upodede, beliggende høyt oppe på åssiden.

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett Tørr - Fuder 6 2017
Markus Molitor, Mosel
#10972401, kr. 255,00
(Record)

Elegant moselriesling, spontangjæret i store eikefat, med 10% alkohol og 12,5 gram restsukker og 8,7 gram syre. Duft av epler, blomster, sitrus og knust skifer. Delikat, syrlig og flott i munnen, med god konsentrasjon og et lite streif av sødme. Lang, tørr og mineralsk utgang, med knust sten, lime og epler i avslutningen.