Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Lammevin fra Lanessan

Château Lanessan ligger i appellasjonen Haut-Médoc, bare noen hundre meter gjennom et skogholt syd for det velkjente Château Gruaud-Larose i Saint-Julien. Slottet er kjent for tabben med å ha takket nei til å bli med i Bordeaux-klassifiseringen i 1855, men også for å lage gode viner til sympatiske priser, og de siste årene kvaliteten også blitt løftet ytterligere. Ukens vin er Ch. Lanessan 2011.

2011 er en god mellomårgang som har bydd på viner med høy friskhet og god konsentrasjon. Sesongen var utfordrende, og startet med vanskelige og kjølige blomstringsforhold som reduserte avlingen fra start. Så fulgte en varm og tørr periode ut juni, med utfordringer knyttet til vannmangel og solbrente druer, før juli kom med det kjøligste været på flere tiår, og som sammen med noe regn førte til råteproblemer. Da innhøstingen startet i tidlig september var behovet for sortering av druematerialet stort, og resultatet ble et beskjedent kvantum, men av godt materiale for de eiendommene som sorterte og renset nøye både i vinmarkene underveis i sesongen og ved innhøsting.

Planlegger du et klassisk lammelår med hvitløk, rosmarin, sjysaus og fløtegratinerte poteter i påsken? Da er dette et hett tips. Vinen var tidligere representert i basisutvalget, og er fortsatt tilgjengelig i mange butikker rundt i landet.

Château Lanessan 2011
Haut-Médoc, Bordeaux
#3048901, kr. 269,90
(Moestue)

53 % cabernet sauvignon, 36 % merlot, 8 % petit verdot og 3 % cabernet franc. Pent utviklet vestsidevin med dufter av mørke bær, plommer, lær, sedertre og tobakk. Flott frukt i munnen, med fin fylde og fast avslutning med god lengde.

Vinen er også tilgjengelig i magnum.