Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Knallgod Completo

Tilbudet av barberaviner er bredt, og noe av denne velkjente druens attraktivitet er nettopp at den presterer godt i begge ender av spennet mellom de billige, lette og saftige vinene, til de mer kostbare, kraftige og lagringsdyktige. Ukens vin er representant for den førstnevnte kategorien.

Den familiedrevne vingården Carussin ligger i San Marzano Oliveto i Asti-området, og er godt kjent i det norske markedet for «eselvinen» Asinoi, og dens storebror Lia Vi. Men også vinen Completo har god spredning, både på énlitersflaske og boks. Vingården har 16 hektar biodynamisk dyrket vinmark hovedsakelig beplantet med barbera og moscato, og produserer rundt 110000 flasker vin i året, i tillegg til håndverksøl og andre produkter.

Ukens vin er en ueiket og spontanfermentert barbera, med en liten andel grignolino, freisa og dolcetto. I 2018 har de benyttet seg av muligheten til å tilsette 15% av fjorårets vin, for å få frem en harmonisk vin. Carussin Completo er klart best i den sjarmerende og praktiske énlitersflasken med skrukork, men er også god i boks. Skulle det siste friste, er det viktig å følge med på tappedato, som ved smaking denne uken var 15.01.19.

Completo Unlitro 2018
Carussin, Piemonte
#2244801, kr 168
(NonDos)

Lett reduktiv, med duft av mørke bærfrukter, kirsebær, morell og hint av blomster og lær. Kjølig og fersk frukt i munnen, med lav alkohol, god syrlighet, bra intensitet og fin fasthet ut. Saftig og lettdrikkelig barbera.

God alene, eller til lyst kjøtt, pizza og pasta.