Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Katharinas Kirchspiel

Katharina Wechsler er stjerneskuddet i Westhofen, som flyttet tilbake på bygda etter å ha jobbet i TV-bransjen i Berlin. Med landsbynaboer som Philipp Wittmann og Klaus Peter Keller og med meget gode vinmarksplotter i familiens eie er det ikke rart at hun var fristet til å prøve å lage skikkelig bra vin. Hun endevendte vineriet til sin far som hadde produsert bulkvin, og konverterte eiendommen til økologisk dyrking da hun i 2012 tok over den 17 hektar store eiendommen. Hun gikk i lære hos Keller, og hun reiste mye, smakte mye. Katharina beskriver seg selv som frankofil. Vinene hennes, både de røde og de hvite, er delikate og minerale, og hun lager meget pene søte viner.

Ukens vin er Katharinas tørre 2017-riesling fra vinmarken Kirchspiel. Hun er ikke medlem av produsentorganisasjonen VDP, som forvalter klassifikasjonen Grosses Gewächs, og derfor har ikke vinen denne betegnelsen, selv om kvaliteten skulle kunne tilsvare. Wechsler besitter også en parsell i vinmarken Morstein, men den har unge stokker som Katharina plantet i 2012, og derfor er det Kirchspiel som er stjerna fra denne adressen. Årgangen er merket av en haglskur i august, som tok med seg særlig mye druer i Benn og Morstein, mens Kirchspiel heldigvis ble spart. Og her er resultatet!

Riesling Kirchspiel 2017
K. Wechsler, Rheinhessen
#6862901, kr. 289,90

Lekker duft med preg av epler, hvit fersken, lime, grapefrukt og blomster. Syrefrisk og stram frukt, med streif av grapefrukt også i munnen, flott lengde og salt mineralitet i utgangen.

Mat: Rød fisk, lyst kjøtt