Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Gyslers gutsriesling

Salget av tørr tysk riesling har tatt av i Norge de siste 10-15 år, og sammenligner man pris og kvalitet med andre rieslingområder som Alsace og Niederösterreich er det helt klart at tyskerne som oftest kommer best ut. Ukens vin er Riesling Sandstein 2018 fra Alexander Gysler i Rheinhessen.

Familien Gyslers tilstedeværelse i Weinheim i den kjølige, sydvestlige del av Rheinhessen kan dateres tilbake til år 1450, mens vindyrkingen i familien kan spores tilbake til år 1750. Weingut Gysler drives i dag av Alexander Gysler og omfatter 12 ha med vinmarker i umiddelbar nærhet til selve vinhuset. Jordsmonnet utgjøres primært av rød sandstein, og de viktigste vinmarkene er Kapellenberg, Kirchenstück, Mandelberg og Hölle.

Mens faren til Alexander drev et konvensjonelt vinbruk med omfattende bruk av eksperimentelle krysninger, har Alexander siden han overtok tidlig på 2000-tallet satset mer på klassiske druer som riesling og sylvaner samt lagt om driften til biodynamisk dyrking. Weingut Gysler har siden 2008 vært sertifisert biodynamisk, og alle vinene er spontanfermentert. Ukens vin kommer fra Kapellenberg og Kirchenstück.

Riesling Sandstein Trocken 2018
Alexander Gysler, Rheinhessen
#6854801, kr 167,90
(Natural Selections)

Frisk og tiltalende rheinhessen riesling med innslag av epler, blomster og et streif av sitrus og fersken på duft. Middels fyldig og syrlig vin med tiltalende fedme og et streif av sødme inn, god lengde og krisp, tørr og eplepreget finish. Sertifisert biodynamisk.

Mat: Skalldyr, fisk, kylling, tartar